lunes, 16 de octubre de 2017

Respecte

 Dilluns


Explicar el següent conte sobre el respecte cap a la gent gran i la gent què ha treballat molt durant la seva vida. Comentar-lo al final.

“El Linx cec”

En Linx era un gran vigilant del país de les muntanyes. Es passava el dia als cims mirant-ho tot.
Però un dia va despertar-se cec. Una misteriosa malaltia causava la seva desgràcia. Desesperat , en Linx es va retirar al més profund del bosc perquè ja no podia continuar complint la seva comesa.

En saber-ho el rei, agraït per la feina que en Linx havia fet durant tants anys, va fer-lo cridar perquè visqués amb ell a palau durant la resta de la seva vida.

Aquella fou la millor manera d’alleujar el gran pesar d’en Linx, que, tot i que ja no se sentia útil, fou sempre estimat i protegit.”




Dimarts


Comentar el següent còmic que tracta el tema del diferent respecte i tracte cap al professor al llarg dels anys.










Dimecres

Comentar la següent definició de respecte:

El respecte és un complement de l’educació de la llibertat; viure aquest valor és estimar la dignitat de la persona i respectar la seva intimitat. També, perquè no podríem entendre la llibertat, si no la contempléssim com una obertura vers els altres.



  Dijous

Explicar el següent conte i parlar sobre casos quotidians que els nens i nenes hagin viscut al llarg de la seva vida.

“L’Hipopòtam egoista”.

Hi havia una vegada un hipopòtam que sempre es col•locava el primer a la parada de l’autobús i sempre entrava donant empentes i cops de colze.
Quan s’acomodava al seient, obria un gran diari que gairebé tapava el rostre del seu company de viatge, tossia amb la boca molt oberta i es movia constantment per posar-se còmode, molestant tothom que fos a prop. Finalment, sense adonar-se del mal ambient que creava al seu voltant, baixava de l’autobús trepitjant i empenyent.

Quin alleujament sentien tots quan, per fi, el perdien de vista!”.

Vivim en societat i els nostres drets acaben on comencen els dels altres.



Divendres 


Comentar quins fets poden entorpir el respecte, si als nens se’ls hi acut alguna altra cosa més, la poden comentar.

Coses que poden entorpir el respecte:
El primer enemic el tenim dins nostre: és l’amor propi, que sempre és un mal conseller; ens fa creure que sempre tenim la raó i ens costa acceptar que els altres no pensin el que pensem nosaltres.